top of page
Пошук
Адміністратор

16.10.2024 відзначається Всесвітній день здорового харчування

Розмір порцій та склад тарілки:

  1. Овочі та фрукти: Половина тарілки повинна складатися з овочів та фруктів різних кольорів. Важливо урізноманітнювати їх, щоб отримати всі необхідні вітаміни та мінерали.

  2. Злаки: Чверть тарілки займають цільнозернові продукти, такі як вівсянка, коричневий рис, макарони з твердих сортів пшениці, хліб із цільного зерна.

  3. Білкові продукти: Чверть тарілки відводиться білковим продуктам. Це можуть бути нежирне м'ясо, риба, яйця, бобові, горіхи, насіння та молочні продукти.

  4. Корисні жири: Використовуйте корисні рослинні жири, такі як оливкова, соняшникова олії, авокадо. Уникайте трансжирів.

Рідини: Діти повинні пити достатню кількість води. Уникайте солодких напоїв, соків із доданим цукром, газованих напоїв.

Активність: Окрім правильного харчування, дитині необхідно підтримувати фізичну активність. Рекомендується не менше 60 хвилин фізичної активності на день.

Приклади корисного харчування:

  • Сніданок: каша з цільних злаків з фруктами та горіхами.

  • Обід: запечена курка, салат зі свіжих овочів, коричневий рис.

  • Перекус: йогурт без цукру, фрукти.

  • Вечеря: запечена риба, овочевий салат.

Поради для батьків: Залучайте дітей до процесу приготування їжі, пояснюйте їм важливість здорового харчування.


Детальніші поради: завантажити.

9 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page