Розмір порцій та склад тарілки:
Овочі та фрукти: Половина тарілки повинна складатися з овочів та фруктів різних кольорів. Важливо урізноманітнювати їх, щоб отримати всі необхідні вітаміни та мінерали.
Злаки: Чверть тарілки займають цільнозернові продукти, такі як вівсянка, коричневий рис, макарони з твердих сортів пшениці, хліб із цільного зерна.
Білкові продукти: Чверть тарілки відводиться білковим продуктам. Це можуть бути нежирне м'ясо, риба, яйця, бобові, горіхи, насіння та молочні продукти.
Корисні жири: Використовуйте корисні рослинні жири, такі як оливкова, соняшникова олії, авокадо. Уникайте трансжирів.
Рідини: Діти повинні пити достатню кількість води. Уникайте солодких напоїв, соків із доданим цукром, газованих напоїв.
Активність: Окрім правильного харчування, дитині необхідно підтримувати фізичну активність. Рекомендується не менше 60 хвилин фізичної активності на день.
Приклади корисного харчування:
Сніданок: каша з цільних злаків з фруктами та горіхами.
Обід: запечена курка, салат зі свіжих овочів, коричневий рис.
Перекус: йогурт без цукру, фрукти.
Вечеря: запечена риба, овочевий салат.
Поради для батьків: Залучайте дітей до процесу приготування їжі, пояснюйте їм важливість здорового харчування.
Детальніші поради: завантажити.
Comments